Kilpailutoiminta ja luvat

KILPAILEMINEN JA KILPAILULUVAT:

– Voidakseen kilpailla ratsastajan tulee huolehtia siitä, että hän on maksanut seuran jäsenmaksun ja että ratsastajan sekä ratsun kilpailuluvat ovat kunnossa.

– Luvan lunastamista varten ratsastusseuran jäsenrekisterissä pitää olla henkilötunnus ja sähköpostiosoite tallennettuna.Kilpailulupa tarvitaan jo seurakilpailutasolle eli seurakilpailulupa, aluetasolle aluekilpailulupa, kansallisen tasolle kansallinen lupa ja kansainväliselle tasolle kansainvälinen lupa.

– Ratsastaja ostaa itse luvat kilpailuihin, kilpailuluvat ostetaan kipa2 kautta, Jäsenhuoneesta löytyy linkki joka ohjaa suoraan kipa2 sivulle. Kipaan kirjaudutaan samalla sähköpostiosoitteella joka löytyy myös jäsenrekisteristä.

– Lupa tulee voimaan, kun sekä jäsenmaksu että kilpailulupa ovat päivittyneet maksetuiksi kipaan. Siirrot jäsenrekisteristä Kipaan menevät öisin.

– Ratsastaja on aina itse vastuussa omasta ja hevosensa kilpailukelpoisuudesta (alle 15-vuotiaiden osalta vastuussa on huoltaja). Ratsastajan tulee kilpailuihin osallistuessaan olla ratsastustaidoiltaan, sääntötuntemukseltaan ja käytöstavoiltaan kyseisen kilpailun vaatimalla tasolla. Kilpailusäännöissä on määritelty nk. kvaalisäännöt, joiden mukaan kilpailijat etenevät tasolta toiselle. Mikäli kilpailijalta puuttuu vaadittu kvaali, ovat tulokset mitättömät.

– Lisätietoja sekä kilpailusäännöt löytyy SRL:n nettisivuilta: www.ratsastus.fi